Koulutusta rauhasta nuorille
Rauhanlähettiläsakatemia on suomalaisten rauhan ja laajan turvallisuuden toimijoiden yhteinen aloite nuorten ja nuorten aikuisten rauhankoulutuksen edistämiseksi ja nuorten rauhantoiminnan tukemiseksi.
Miksi Rauhanlähettiläsakatemia
Rauha on edellytys hyvälle elämälle, yhteiskuntien kehittämiselle ja ympäristön vaalimiselle. Rauha ei synny itsestään vaan sitä on ylläpidettävä ja kehitettävä. Investointi rauhaan on investointi tulevaisuuden turvaamiseksi niin yhteisöissä, valtioissa kuin yrityksissä.
Me Rauhanlähettiläsakatemiassa uskomme, että rauha on mahdollista ja ihmiset haluavat toimia sen ylläpitämiseksi. He tarvitsevat vain tietoa, taitoja, työvälineitä, verkostoja ja rohkeutta. Meidän tehtävämme on antaa ne.
Olemme kouluttaneet vuodesta 2016 lähtien yli 300 nuorta ja nuorta aikuista rauhanlähettiläiksi edistämään rauhaa omissa yhteisöissään. Osallistujat ovat toteuttaneet kymmeniä projekteja ja perustaneet yhdistyksiä tekemään rauhaa.
Tavoitteet
Tavoitteenamme on:
- Tarjoamme koulutusta rauhasta ja inhimillisestä turvallisuudesta erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille: Rauhan- ja sovinnon rakentamisesta tulee kansalaistaito.
- Kehitämme nuorten osallistujien kanssa prosesseja ja projekteja ylläpitämään sekä edistämään rauhaa, ihmisoikeuksia ja demokratiaa: : Mahdollistamme aktiivista kansalaisuutta.
- Tuemme sidosryhmiämme ja kumppaneitamme tarjoamalla koulutusta ja materiaaleja rauhasta niin kohderyhmille, vapaaehtoisille kuin henkilöstölle: Osaaminen rauhanrakentamisesta lisääntyy.
- Toimimme alustana kestävää rauhaa ja rauhankoulutusta tekeville organisaatioille: Laajan ja inhimillisen turvallisuuden toimijoiden yhteistyö lisääntyy.
- Vahvistamme nuorten ja naisten osallisuutta ulko- ja turvallisuuspoliittisessa päätöksenteossa: Toteutamme kansallisesti YK:n päätöslauselmia 2250 Nuoret, rauha ja turvallisuus sekä 1325 Naiset, rauha ja turvallisuus.
Kumppanit
Rauhanlähettiläsakatemian työ toteutetaan yhdessä useiden eri organisaatioiden kanssa. Olemme avoimia uusille kumppaneille, lue lisää kumppanuudesta kanssamme.
Strategiset kumppanit:
Kriisinhallintakeskus CMC Finland, Savonia-ammattikorkeakoulu, rauhanjärjestö Sadankomitea.
Tieteelliset neuvonantajat:
Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRI, George Mason yliopiston Carter Schoolin Mary Hoch Center for Reconciliation.
Koulutuksenjärjestäjät:
STEP-opintokeskus, Työväen Akatemia
Yhteistyökumppanit:
Ajatushautomo SaferGlobe.
Yhteystiedot
Saat meihin yhteyden some-kanavissamme tai sähköpostitse info(at)rauhanlahettilasakatemia.fi.
Muissa yhteydenotoissa, kuten kumppanuuksissa, voit olla yhteydessä meihin Rauhanlähettiläsakatemian toimintaa koordinoivan rauhanjärjestö Sadankomitean kautta, katso yhteystiedot.
Rahoitus
Yhteensä rahoituksemme on noin 50.000 euroa vuodessa. Mitä enemmän saamme rahaa, sitä enemmän järjestämme koulutuksia. Talousarviosta päättää ja taloutta valvoo kumppaneista koostuva ohjausryhmä.
Rauhanlähettiläsakatemian suurin ja tärkein rahoituslähde on kumppanien toiminnan toteuttamiseen ja kehittämiseen käyttämä työaika. Myös vuosittaiset kumppanimaksut ovat keskeinen osa rahoitustamme.
Osallistujamaksut, osallistujien itsensä maksavat matka- ja majoituskulut ovat yksi osa rahoitustamme. Tavoitteemme on pitää ne mahdollisimman alhaisina, jotta mahdollisimman moni voi osallistua toimintaamme.
Olemme saaneet merkittäviä avustuksia toiminnan järjestämiseen ja kehittämiseen Työväen opintorahastolta.
Noin kolmannes toiminnastamme rahoitetaan projektirahoituksella. Tällä hetkellä meillä on meneillään seuraavat projektit:
- Erasmus+ Nuorten osallisuusrahoitusta sovinto-teemaisen jatkokoulutuksen järjestämiseen (2023-2024) yhteensä noin 24.200 €.
- Erasmus+ KA2 Pieni strateginen kumppanuushanke (2024-2025) kansainvälistymiseen, yhteensä 30.000 €.